Overweeg je een keto dieet? Dit moet je allemaal weten

Het keto dieet is een echte hype. Verhalen over afvallen terwijl je bacon, roomboter en ander vet voedsel eet, zijn natuurlijk ook wel erg aantrekkelijk. Maar wat houdt dit dieet precies in? Wat mag je eten als je het ketogeen eetpatroon volgt? Kun je hiermee écht veel gewicht verliezen en blijft het er dan ook af? Je leest hier de antwoorden op al jouw vragen over dit spraakmakende dieet.

Wat mag je wel eten bij een keto dieet?

Wat mag je wél eten bij een keto dieet?

Bij een keto dieet zijn koolhydraten dus verboden terrein, maar wat mag je wel eten? Er zijn flink wat voedingsmiddelen, zoals brood, pasta en veel soorten fruit, uitgesloten. Wel mag je nog veel andere lekkere dingen eten. Denk bijvoorbeeld aan eieren, spinazie, zalm en ribeye-steak. Ook onder meer kaas, slagroom, volle kwark en spek mogen. Hier kun je heel wat heerlijke recepten mee verzinnen. Keto eten hoeft dus zeker geen straf te zijn. Wel kan het behoorlijk wennen zijn om, maar zo weinig koolhydraten te eten.

Als je het jezelf makkelijker wil maken, is het goed om te weten dat er ook shakes verkrijgbaar zijn die erg goed als maaltijdvervanger kunnen dienen tijdens een ketogeen dieet. Onze Shake Vanille is keto-proof en bevat alle vitamines, mineralen en vezels die je nodig hebt. Bovendien zul je er zo'n 3 à 4 uur vol van zitten. Ons advies is om een shake voor ontbijt en lunch te nemen en in de avond en dit aan te vullen met een diner volgens het keto principe. Zo kost het minder moeite om een goed dagmenu samen te stellen en kun je het keto dieet eenvoudiger volhouden.

Hoe werkt het keto dieet?
Hoe werkt het keto dieet?

Voordat je kunt bepalen of het keto dieet iets voor jou is, is het goed om te begrijpen wat het keto dieet precies inhoudt. Als je onvoorbereid aan dit dieet begint, zou het namelijk nog wel eens tegen kunnen vallen. 'Keto' is een afkorting van 'ketogeen'. Dit dieet is de meest extreme vorm van een koolhydraatarm dieet. Per dag mag je maximaal 50 gram koolhydraten eten. Verder bestaat je voedselinname voornamelijk uit vetten en eiwitten. Zo'n 60 tot 80 procent van de calorie-inname zal uit vetten bestaan.

Koolhydraten zijn de natuurlijke brandstofbron van je lichaam. Van deze koolhydraten maakt je lichaam glucose. Als je geen koolhydraten meer eet, zal de hoeveelheid glucose in je bloed dalen. Ook de voorraad glycogeen die je lichaam heeft opgeslagen zal steeds verder afnemen. Daarom gaat je lichaam op zoek naar iets anders om te verbranden om toch aan voldoende energie te komen. Je lichaam gaat dan vetzuurverbranding toepassen. Hierbij komen 'ketonen' vrij, die je als brandstof kunt gebruiken. Hierdoor komt je lichaam in 'ketose'. Tijdens het keto dieet zal je lichaam, bij gebrek aan koolhydraten, dus vet gaan verbranden. En dat is natuurlijk precies wat je wil als je wil afvallen.

Voor wie is een ketogeen dieet geschikt?


Een keto dieet wordt gebruikt door mensen die willen afvallen en door mensen met een medische aandoening. Bijvoorbeeld bij mensen met epilepsie of diabetes type 2 kan een keto dieet goede resultaten opleveren. Ook als je af wil vallen is een keto dieet een goede optie. Je moet je echter wel realiseren dat je bij dit dieet echt heel erg weinig koolhydraten binnen mag krijgen. Volgens de Gezondheidsraad moet je normaal gesproken zo'n 40 tot 70 procent van je calorieën uit koolhydraten halen als je gezond wil eten. Dit terugbrengen naar minder dan 10 procent is een flinke uitdaging, maar zeker niet onmogelijk.

Voor wie is een ketogeen dieet geschikt?
Keto Shake Vanille - MyShaky

€54,95

€49,95

Uitverkoop

Aantal

EEN MAALTIJD VERVANGER MET DE HOOGSTE KWALITEIT INGREDIËNTEN.

Onze maaltijd shakes zijn exclusief en specifiek voor MYSHAKY ontwikkeld en voldoen aan de hoogste standaard. Wij gebruiken uitsluiten de beste MCT-Olie die de basis vormt voor onze vette shake. MYSHAKY is uniek in Europa en staat voor KETO kwaliteit.

We zijn geruime tijd bezig geweest met het ontwikkelen van de perfecte receptuur van MyShaky. Met veel aandacht voor smaak en zonder toegevoegde suikers.

IDEALE SAMENSTELLING, HEERLIJK ROMIG EN LEKKER ZOET

Met MyShaky krijg je de juiste voedingsstoffen binnen volgens de keto verdeling (macro-verdeling).  Onze keto shake bevat ongeveer 61% vet, 26% eiwit en 13% koolhydraat. Op die manier blijf je in ketose of ga je in ketose zonder dat je honger krijgt.

We gebruiken veilige zoetstoffen die tijdens een keto- of koolhydraatarme levensstijl toegestaan zijn. MyShaky is een heerlijk complete romige maaltijd-shake die gemakkelijk te maken is.

BEN JIJ ER KLAAR VOOR?

MyShaky geeft je ongeveer 3-4 uur een vol gevoel. Daarom kun je je lichaam van binnenuit ketonen laten aanmaken. Profiteer van de gezondheidsvoordelen van onze vette shake.

Ideaal als ontbijt, lunch en als opkikker rond de middagdip. Blijf scherp, helder, energiek en verzadigd. Voor jou keto-dieet is MyShaky is de perfecte motor.

Bestel deze heerlijke keto maaltijd shakes!

✔ gewicht: 1 kg
✔ maaltijden: ±18 per zak
✔ € 2,75 / maaltijd
✔ smaak: vanille

Kun je het keto dieet tijdelijk stoppen?


Misschien ga je op vakantie of wil je tijdens de feestdagen liever wél alle voedingsmiddelen mogen eten. Dan is het fijn om te weten wat er gebeurt als je een 'cheat day' hebt tijdens je ketogeen dieet. Zodra je voedingsmiddelen met veel koolhydraten eet, zal je lichaam weer glucose als brandstof gaan gebruiken. Zelfs een paar happen van die heerlijke pasta kan je lichaam uit ketose halen. Je zult daarna dus opnieuw moeten beginnen. Als je dit er voor over hebt, kan het natuurlijk wel. Het is wel aan te raden om de hoeveelheid koolhydraten op een 'cheat day' zo beperkt mogelijk te houden. Vervang bijvoorbeeld alsnog twee maaltijden met een lekker shake, zodat je 's avonds een keer kunt genieten van een diner dat iets minder keto-proof is.


Hoe kun je stoppen met een ketogeen dieet?


Als je een tijdje het keto dieet gevolgd hebt, is de kans groot dat je jouw streefgewicht behaald hebt. Dan wil je natuurlijk proberen om met het dieet te stoppen, maar het liefst zonder dat je weer kilo's aan zult komen. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat je je altijd bewust blijft van je eetpatroon. Als je direct weer terugvalt in je oude eetpatroon met veel koolhydraten, zul je ook weer veel aankomen en in een jojo-effect terecht komen. Om dat te voorkomen zul je jouw inname van koolhydraten dus moeten blijven beperken. Bouw de hoeveelheid koolhydraten in je eten langzaam weer een beetje op, maar blijf voornamelijk koolhydraatarm eten. Op die manier zullen de kilo's die je verloren hebt ook echt wegblijven. Een goede manier om dit te doen is bijvoorbeeld door het gebruik van shakes. Op die manier houd je de hoeveelheid koolhydraten die je op een dag binnenkrijgt makkelijk onder controle. Of je jouw diner dan wel of niet keto-proof maakt, kun je dan per dag bepalen.

Keto strips

Ketostrips

De ketostrip is het handige hulpmiddel om te bepalen of je in ketose bent. Het maakt niet uit welk koolhydraat arm dieet je volgt; de ketostrip is onmisbaar als je wilt weten hoe het ervoor staat. Ketose is de bekende vetverbrandingsfase waarbij je lichaam vetten en ketonen voor energie gebruikt. Deze ketonen kun je meten door middel van een simpele urinetest. De ketose stick meet het ketonengehalte in de urine waardoor je een goed beeld krijgt of je in ketose bent of niet.

>> Bestel hier je keto-strips.

Kun je blijven sporten tijdens een keto dieet?

Kun je blijven sporten tijdens een keto dieet?


Als je gezonder wil leven of zelfs af wil vallen, is niet alleen je voedsel belangrijk, maar speelt beweging ook een grote rol. Gelukkig kun je tijdens een keto dieet gewoon blijven sporten. Wel is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren en niet te extreme workouts te doen. Vooral als je net met het dieet bent begonnen, zal je lichaam nog moeten wennen aan de veranderingen.

Kan intermittent fasting het keto dieet een boost geven?


Intermittent fasting is, net als het keto dieet, een erg populaire vorm van diëten. Als je aan intermittent fasting doet, eet je bewust een groot aantal uren van de dag niet. De meest bekende variant is 16/8. Hierbij eet je 16 uren van de dag niet en 8 uur wel. In principe mag je tijdens de uren die je wel eet, ongeveer alles eten. Maar je kunt dit dieet natuurlijk ook combineren met koolhydraatarm eten.

Als je deze twee vormen van diëten met elkaar combineert, kun je profiteren van een aantal voordelen. Zo zul je het vasten eenvoudiger volhouden als je weinig koolhydraten eet. Ook zul je sneller vet verbranden. Door het gebrek aan koolhydraten ga je al vet verbranden. Als je dan ook nog een calorietekort opbouwt door het vasten, zal je nóg sneller gaan afvallen. Ook komt je lichaam door het vasten sneller in ketose.

Pas wel op met het combineren van deze twee extreme diëten. Als je het verkeerd doet, kan het schadelijk zijn voor je lichaam. Ook kan volhouden lastig zijn, waardoor je misschien snel opgeeft en terugvalt in oude gewoonten. Dat zou zonde zijn. Het is dus aan te raden om aan één van de twee diëten te wennen, voordat je de andere ook gaat proberen. Met voldoende doorzettingsvermogen kan deze combinatie wel erg goede resultaten geven.

Kan intermittent fasting het keto dieet een boost geven?

Hoe gevaarlijk is een ketogeen dieet?

Door de andere insteek van het ketogeen dieet raden we aan dat je naast shakes ook keto gaat eten. Op die manier wordt het een levenswijze die gemakkelijk volt e houden is.

Daarnaast is het belangrijk om je bewust te zijn van 'goede' en 'slechte' vetten. Bewerkte transvetten kunnen erg schadelijk zijn voor je gezondheid. Gelukkig zijn er voldoende gezonde vetten, die juist gezondheidsvoordelen opleveren. Als je hier een onderscheid tussen maakt en de voedingsmiddelen bewust kiest, zijn de vele vetten die je bij een keto dieet binnenkrijgt helemaal niet gevaarlijk voor je gezondheid.

Overweeg jij het keto dieet niet om af te vallen, maar om een medische aandoening te behandelen? Overleg dan altijd met een arts. Zo kan het dieet gevaarlijk zijn voor mensen met diabetes type 1. Daarnaast heeft een onderzoek bij kinderen met epilepsie uitgewezen dat een keto dieet een verhoogd risico op nierstenen met zich meebrengt. Overleg bij twijfel dus altijd met een medisch specialist.

Keto Shake Vanille - MyShaky

€54,95

€49,95

Uitverkoop

Aantal

EEN MAALTIJD VERVANGER MET DE HOOGSTE KWALITEIT INGREDIËNTEN.

Onze maaltijd shakes zijn exclusief en specifiek voor MYSHAKY ontwikkeld en voldoen aan de hoogste standaard. Wij gebruiken uitsluiten de beste MCT-Olie die de basis vormt voor onze vette shake. MYSHAKY is uniek in Europa en staat voor KETO kwaliteit.

We zijn geruime tijd bezig geweest met het ontwikkelen van de perfecte receptuur van MyShaky. Met veel aandacht voor smaak en zonder toegevoegde suikers.

IDEALE SAMENSTELLING, HEERLIJK ROMIG EN LEKKER ZOET

Met MyShaky krijg je de juiste voedingsstoffen binnen volgens de keto verdeling (macro-verdeling).  Onze keto shake bevat ongeveer 61% vet, 26% eiwit en 13% koolhydraat. Op die manier blijf je in ketose of ga je in ketose zonder dat je honger krijgt.

We gebruiken veilige zoetstoffen die tijdens een keto- of koolhydraatarme levensstijl toegestaan zijn. MyShaky is een heerlijk complete romige maaltijd-shake die gemakkelijk te maken is.

BEN JIJ ER KLAAR VOOR?

MyShaky geeft je ongeveer 3-4 uur een vol gevoel. Daarom kun je je lichaam van binnenuit ketonen laten aanmaken. Profiteer van de gezondheidsvoordelen van onze vette shake.

Ideaal als ontbijt, lunch en als opkikker rond de middagdip. Blijf scherp, helder, energiek en verzadigd. Voor jou keto-dieet is MyShaky is de perfecte motor.

Bestel deze heerlijke keto maaltijd shakes!

✔ gewicht: 1 kg
✔ maaltijden: ±18 per zak
✔ € 2,75 / maaltijd
✔ smaak: vanille

Is het keto dieet geschikt voor mij?

Is het keto dieet geschikt voor mij?

Of een ketogeen dieet geschikt is voor jou, hangt af van je eigen situatie en doorzettingsvermogen. Je hebt natuurlijk niets aan een dieet waar je je maar een korte periode aan kunt houden. Als jij goed functioneert met een strak dieet en veel doorzettingsvermogen hebt, kan het keto dieet zeker erg aantrekkelijk zijn. Wanneer je eenmaal bent begonnen wordt met de dag makkelijker en merk je dat boodschappen doen niet ingewikkelder is dan normaal en ook keto koken zal heel gemakkelijk kan zijn. Om geen fouten te kunnen maken door verkeerde producten te eten ben je met onze shake op het goede pad. De shakes zijn uitgebalanceerd met alle ingrediënten die je nodig hebt in de juiste verhouding.

Zelfs als je geen volledig keto dieet wil gaan volgen, kun je veel van dit dieet leren. Zo is het altijd belangrijk om op de hoeveelheid koolhydraten in je voedsel te letten. Let ook op waar de koolhydraten vandaan komen. Koolhydraten uit fruit zijn een stuk minder erg dan koolhydraten uit koek. Daarnaast is het goed om te onthouden dat vet niet per se slecht is. Ook hierbij gaat het om de soort vet waar je op moet letten. Ook kan het zeker geen kwaad om regelmatig een koolhydraatarme maaltijd aan je dag toe te voegen. Of maak gebruik van onze handige shake, als je jezelf moeite en tijd wil besparen. Zo kun je toch profiteren van een aantal voordelen van het keto dieet. Ga jij het proberen?